FAQ
zahvala za ureditev FAQ: askY
Kakšno je stanje na torrent.si?
Toplo in sončno. Razvoj strani je v polnem pogonu, trenutno funkcionira okoli 15% vsega kar smo si zamislili, prosimo da nas obveščate o napakah, vendar posredujte opis napake, najbolje da napravite kar screenshoot. (tipka print screen in nato ctrl+v v slikarju, ctrl+s za shranjevanje).
Kako počistim oznako novo?
Kot registriran uporabnik samo kliknete nanjo, kot neregistriran pa je vidna pri vseh torrentih, ki so mlajši od 1 dan.
Kaj je BitTorrent? Kje dobim datoteke?
Torrent datoteka je samo informacija za programe, ki implementirajo protokol BitTorrent, s katero programu sporočimo, kaj naj naj išče v omrežju BitTorrent. Program BitTorrent je legalen, brezplačen in na internetu prosto dostopen. Omrežje BitTorrent je peer-to-peer (P2P) omrežje za izmenjavo datotek in je popolnoma legalno.
Je možno parkiranje računa?
Računa ni možno parkirati. Doba neaktivnosti po kateri vam pobrišemo račun je 30 dni za navadne in power uporabnike, za VIP in višje pa 60 dni.
Ali je mogoče denarno prispevati k vdrževanju portala torrent.si?
Hvala, vendar smo se odločili, da finančnih prispevkov ne bomo sprejemali. Raje nam pomagajte tako, da nam dajete ideje in sejete torrente.
Izgubil sem up. ime in geslo, mi ju lahko pošljete?
Prosim uporabi ta obrazec in dobil boš informacije na tvoj registrirani email naslov. Prejel boš email s potrditveno povezavo na katero moraš klikniti, če želiš aktivirati novo geslo. Nekaj sekund za tem, prejmeš še en e-mail s podatki o tvojem novem geslu.
V kakšnem jeziku mora biti opis torrenta?
Zaželjeno je, da je opis v slovenskem jeziku, toleriramo pa tudi opise v angleškem, srbskem, hrvaškem, bosanskem jeziku!
Na pomoč! Ne morem se prijaviti!
To ponavadi povzročijo napake pri zapisovanju piškotkov. Zaprite vse brskalnike in zbrišite vse piškotke iz cache-a. Po tem bi predvidoma moralo delat. V primeru, če se pojavijo še kakšne napake kontaktirajte osebje.
Zakaj je izpisan moj IP v mojem profilu?
IP naslov je izpisan v varnostne namene, vidljiv je pa samo moderatorjem in samemu lastniku računa - Enako velja za email naslov.
Rad bi postal moderator oziroma administrator.
Sami se bomo odločili, koga bomo izbrali za to funkcijo. Najmanj možnosti bodo imeli uporabniki, ki se bodo sami javljali in prosili za to funkcijo. Važna so dejanja, ne besede.
Kaj pomenijo različne vrste računov?
Owner - Na pol človek, na pol bog. Neprijazna in nedružabna bitja, ki svet vidijo v obliki ničel in enic.
Vodja osebja - Bog in batina ter Sistemski operater. Nima družabnega življenja in govori se, da se zelo redko okopa.
Administrator - Lahko počne vse, kar mu srce poželi. Ima veliko žensk in niso najbolj zvesti.
Moderator - Lahko brišejo, popravljajo uploadane torrente, moderirajo komentarje in zapirajo/brišejo uporabniške račune. So zelo pridna in marljiva bitja, ki imajo rada čokolado.
Uploader - Lahko nalagajo torrente. So fini in inteligentni ljudje, ponavadi z hitrimi linijami. Njihov vzornik je Chuck Norris.
VIP - Lahko nalaga torrente, izključen je iz ban skripte in lahko si nastavi poljuben naziv. Za njih je znano dejstvo da so to lepi in pametni ljudje.
Power user - Napredni uporabnik, izključen iz ban skripte. Pretežno so to ljudje bele polti. Nimajo radi kokosove moke. Pogoj je 40G podatkov naloženih in pa enomesečna članarina.
Kaj pomenijo tiste črke pri statusu?
S - Scene member - Lahko dodaja torrente v strani namenjene uporabi grup. V - Videc - Lahko gleda IPje pijavk. H - Helper - Pomaga na FLS. R - Reporter - Lahko objavlja novice. C - Cheater - Goljuf! F - FreeLoader - Upload stalno narašča, download se ne šteje. M - Mute - Prepoved pisanja zasebnih in sporočil na klepetu. I - Idiot - Uporabniki z IQ pod -24. N - Norris Fan - Oboževalec Chucka Norrisa. U - Asistent, nalagalec, sploh rabi tole razlago? (eno vprašanje više) P - Powerloader - Napreden oz. višji nalagalec. Lahko sam briše torrente. Z - Zelenjava - Oseba je vegeterjanec. W - neWbie - Novinec (nalagalec), osebnje bo bolj popustljivo. B - Bad Seeder - Slab sejalec, ne more odjemati torrentov, dokler si ne popravi razmerja nad 0.8. T - Translater - Prevaja podnapise. Y - Lahko nastavi FreeLeech na svojih torrentih. O - Omejitev - Uporabnik ne more nalagati K - Klub - Dostop do zasebnih delov strani. A - Administrator - Poglej eno vprašanje više.
Priporočljivi torrent klienti:
Vuze uTorrent
Kaj je to delilno razmerje?
Delilno razmerje je kvocient (deljenje, 2. razred osnovne šole) med oddanimi in prejetimi podatki - Po domače med uploadom in downloadom. Večje je, boljše za Vas, saj krožijo govorice, da so ljudje z večjim delilnim razmerjem boljši ljubimci/ke in živijo dlje.
Kakšne kriterije moram imeti izpolnjene, preden lahko postanem Nalagalec?
Oglej si to stran.
Zakaj je aktvni torrent nenadoma izginil?
(1) Torrent ni ustrezal pravilom strani.
(2) Lastnik ga je izbrisal, ker je imel torrent neko napako.
(3) Torrenti so avtomatično izbrisani po 90 dneh neaktivnosti glede na to, kdaj je bil viden zadnji sejalec.
Kako nadaljujem prekinjen download in kako ponovno sejem nekaj?
Odpri .torrent datoteko Ko te klient vpraša, kam hočeš shraniti datoteko, izberi že obstoječo datoteko in ga nadomesti. S tem boš začel naprej sejati.
Zakaj se moji downloadi včasih ustavijo pri 99%?
V več delov je razdeljen torrent, težje je najti uporabnika, ki ti bo na voljo le za določen del. Pri taki situaciji je potrebna potrpežljivost. Prej ko slej boste dobili manjkajočo datoteko oz. del nje.
Kakšna je razlika med magnetnim in navadnim prenosom?
Magnet povezava oziroma "Dej ga" ti ne prenese .torrent datoteke in posreduje podatke neposredno clientu, medtem ko navadni prenos "Potegni ga" prenese .torrent datoteko katera vsebuje podatke za nadaljnji prenos.
torrent.si, to smo mi!     Stran zgenerirana v 15.63406ms. ©2013 Moj blink.org by clearwater pirates